Google és a linkgyűjtemények

Csepel nem Miskolc  mondogatta lengyel barátom, akit a hasonló kiejtésű neve miatt a készséges pestiek elnavigáltak Csepelre, mivel ezt az egy szót értették a beszédjéből. A Google esetében is felmerül a kérdés: Mit ért, vagy mit akar érteni a Google abból, amit a neten talál. Egy pár humoros példa alapján minta nagyapa főz, vagy a nagyapa süt, igen csak a nagymamára koncentrál.

Így felmerül, mint tesz a kuugli, ha egy linkgyűjteményt talál. Ugyan erről számtalan írás, blog  és fórum létezik, de általános  szabály nem állítható fel. Mivel érdemben nem weboldal, de az idővonal értékes része, így találgathatunk. Egy kérdést kiválasztva: Miért van a raklap lap az első tíz találat között?

  • igen jó
  • részletesebb mint a google első 150 találata
  • google első 150 találata frissebb, de archív értéknek tekinti
  • a gyűjteményben szereplőknek üzenet, hogy lehet hirdetni
  • tudja fene:)

A merengés mellőz minden szakirányú alapot, de ez ma már egy politikusnál sem követelmény. Hogy mikor neheztel meg a kereső, azt gondos homály fedi. Vannak intő jelek, mondjuk egy doboz linkje jelenik meg a főoldal helyett. A végső ítélet az, amikor a linkgyűjtemény nincs az első százban, azaz linkre veszi a linkgyűjteményt:) A büntinek nevezett állapot felszámolásáröl szakötletek tárháza ~, de a megoldások hatásfoka nehezen bizonyítható.