Nagyapa süt - finom-finom pogácsát:)

nagyapa.jpgUgyan a kugli megint megrémült, minta nagyapa főzésnél, de épp itt az ideje, hogy okosodjon:) Igenis sütni is tudunk, most egyenlőre a sütőbeli alkotásokkal szemelesütniük:)  Azért feligézem hamarosan a tárcsát és előbb-utóbb a kemencével is szembe kell nézniük. 

Most maradjunk a  krumplis pogácsánál, amit lehet, hogy szintén nem ismer:)

pogacsa2.jpgKrumplis pogácsa hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg főtt krumli - ennyi sokszor marad ebédnél:)
10 dkg zsír
1 tojás
1dkg élesztő

kevés tej
A feladat a szokott: gyúrás, félóra kelés, szaggatás, zsíros tepsi, tojással lekenés és pluszként a pogácsák tetejének mákkal megszórása. A szaggatási maradékból fonottka készítése:)
fonott2.jpgA viták elkerülése végett nálunk mindez duplázva:)

A sütési idő ~ 20 perc, de legyünk gyanakvóak és néha lessünk rá:) Mivel ahány sütő, annyi a gyártó által skálázott és ISO, IEC, CE tanúsított hőfok tartomány és jelleggörbe.

Kiszedéskor pedig a kihűlésig ne rakjuk egy másra. Ha nem fogy el azonnal, kellemes étek kefirrel, teával, boros teával.