Sövény a kertbe - japán birs
A legtöbb sövény amit ajánlanak felkopaszodik idővel. De vannak folyamatosan tőről hajtók, amiket elkerül ez a nyavaja. Az orgona a legismertebb, de ma már nem igazán ültetik. Van viszont egy kevéssé ismert a Japán birs.
Mivel a húsa rághatóbb, így aki bírja a savanyút, nyersen is fogyaszthatja. Természetesen lekvár is készülhet belőle, és a mikrós verzióra is alkalmas. Ugyan a termés kisebb, lévén japán, de a kicsi a bors, de erős mintájára, sokkal ízletesebb, savanyúbb. Mivel rengeteg magot tartalmaz, érdemes a szaporítással próbálkozni. A kelési aránya igen jó, akár egy sövénnyi mennyiségre is szert tehetünk belőle.

Az általam ültetett sövény helyben magszórással lett ültetve. De csináltam faiskolás sort is, ahonnan ásogattam kifelé a csemetéket, mivel jól párosítható a sárga arany... bokorral is.
Ha sikerül szép sárgára érő gyümölcsökkel találkozni itt a recept hozzá!