A témaspecifikus lap.hu oldal

Ez a nyelvi nyaktekercs egy létező problémára igyekszik rávilágítani: milyen elvárásoknak feleljen meg egy témaspecifikus lap.hu oldal. A linkajánlók szerint épp az ő oldaluknak találták ki.
Ha vesszük a Rádiótechnika.lap.hu oldalt, a rövid bemutatása szerint:
"Az oldal célja a rádióhullámok bázisán létrehozott vezetéknélküli kommunikáció bemutatása. A rádióhullám tartomány 9 KHz-től egészen 3 GHz-ig terjed. A különböző hullámtartományok terjedési tulajdonságai figyelembe véve igen sok célra használható. A kialakult felhasználói rendszerek a rádió és televízióadástól az informatikai rendszereken át a mobiltelefonig az élet minden területén jelen vannak".
Szóval minden, ennek ellenére a bőven alkalmazott átirányitó dobozok és a türelmes linkajánlóátirányítás, amely a specializáltabb oldalakra tereli a kedves vendégeket, meghozta a gyümölcsét. Szinte kivétel nélkül elfogadták a javaslataimat.
Azért van két kedves csoport, aki keményebb dió.
1. A sors fintora által nyert weboldaluk, csak a kezdőoldal linkjéből áll. A menűpontok menthetelenek, legyen bármilyen releváns a tartalmuk. A szürke hegyivadász öszvér vonóerejével sem lenne könnyű őket vátozásra bírni, pedig a kezdőoldallal egyre kevesebb helyen lehet érvényesülni, főleg többprofilú tevékenység esetében.
2. Az ajánlott weboldal mindenben megfelel az elvárásoknak, de egy árva menűpont sem egyezik az oldal témakörével. Az ajánlási indok az hogy foglalkoznak pl. a raklapokkal, nem egyszer az is elhangzik a levelezés során, hogy jelentős bevételük is származik belőle.
Akkor kérdem én, nem célszerűbb lenne kialakítani egy menűpontot a raklapokról?
Álmomban egyszer részt wettem a webmesterek webes wecsernyéjén, ahol webhalgatták webszerkesztő kesergéseimet, és webalapimásították.
Majd felébredtem és bevetettem magam a levelek megválaszolásába.

Címkék: web, internet, lap.hu, lap