Tea, méhek és a méz

2011.02.13. 21:31 nomad

A teafőzés, az erre alkalmas edények feltalálása óta, a legszerencsésebb emberi találmány. Valószínűleg több emberi életet mentett meg és ment meg ma is, mint az orvostudomány. A víz forralása olyan minőségjavító lépés, amely biztonságosan ihatóvá teszi a vizet.

A komor bevezető után térjünk rá a mindennapi előnyeire. Nálunk kissé háttérbe szorult, de a lengyeleknél mind a mai napig az élet része. Az ízek kavalkádja áll rendelkezésünkre, az ősi tea ültetvényektől a szárított gyümölcsökön át a gyógynövényekig. Így minden napra kiválaszthatjuk a magunk teáját.Tipikus beszélgető folyadék, mivel készítés folyamata, a kevergetés, a lassú kortyolgatás békéje beszédessé teszi az embereket. De szomjoltásra is kiváló, termoszban, vagy hidegen magunkkal is vihetjük. Így méltó ellenfele a petpalackos csodáknak, és még a környezetet is kíméljük vele.

47297824_2034551646767301_1506627415940530176_n.jpgA mézzel ízesítés ma már mindennapos lehetőség. A méhesek világa virágzott a faluban, az ebéd utáni alvás szent helye volt. A méhek női közeledésre allergiásak, így nem volt : Gyere Lajos, eleget aludtál! Megvárták míg nagyapa felébred magától :) Ma már talán mutatóba se találni ilyen objektumot.

 Facebook lett a kedvenc méhészetem elérhetőségi helye is.

Igen fontos a tavaszi méhlegelő - szkaresz.blog.hu/2020/02/04/barka_es_mehek

Címkék: tea, méz, méhek, Sopron