Szürkemarha helyzet van :))

Marhára szürke a helyzet a pecsétverő, aláírogatók világában: tenni kell valamit. Kitört a pánik 50 szürke marha miatt, amelyek tkp. tehenek :)) Azért mert marházzák őket még öntudatos, de befolyásolható háziasított állatok. Kedves barátunk felvételén is jól felismerőek, a cikben pedig eredeti angol nyelven tájékozódhanak a közhivatali ENTER-huszárok, nehogy úgy járjanak mint az egyszeri juhásszal anno.  


A Wikipédia adtai szerint 1563. július 22. és 1564. március 9. között 30 428 marhát hajtottak át a váci réven. Ugyan ekkora eredménnyel nem dicsekedhetünk, de Elek Béla bácsi ~ 50 fős városszéli marhacsordáját rendszeresen késztettük gyerekkorunkban  az itatóhoz . Cserébe szívhattunk egy párat az öreg szutykos pipájából. Béla bácsi, ha nézi az égi tvhíradót, valószínűleg majd kiejti az elmaradhatatlan pipáját a röhögéstől a megmaradt két foga közül.

Doberdóból hazatért Nagyapám szerint: Az a pánik, amelyik másfél éve tart, egyszerű közéleti hülyeség. Ha kormány már Ópusztaszeren ülésezne, egy napirend előtti felszólalással helyére tenné a dolgot. A megoldásra szedjünk össze a másfél év mulasztóiból egy csapatot és közmunka keretében csalogassák az állatokat a célkarámokba. Ritka nemes feladat, valós idejű megmérettetés lenne a túltermészet és -állatvédők számára is. Kérjünk fel neves digitális fényképezőgép gyártókat a szponzorálásra, és a résztvevők által készített képekből rendezzünk kiállítást a Milleniumi emlékműnél. Gondolom többre becsülné a közönség, mint a műanyagmarhákat valamelyik évben. Lehetne még indítani az élményekről festmény, grafika körkép és freskó kategóriát, de a szépirodalmi lehetőségeket se hagyjuk figyelmen kívül. Az adandó Toldi díj odaitélésére hozzunk létre neves személyekből álló zsűrit, természetesen a közönségszavazásról se felejtkezzünk el (edsms)

Másik megoldás: írjunk ki nemzetközi pályázatot, amelynek feltélei véletlenül pont az ausztrál helikopteres marhabefogókra illenek rá, és pénzt-költséget nem kímélve szálítsuk őket ide az AN 225-ös csúcsrepülővel.