Hűtőszekrény gázpalackról

kep0986.jpgA lakókocsik tartozékaként nem számít ritkaságnak. Új vásárlása eléggé nagy kiadás. 50 literes felett a gázfogyasztása is eléggé jelentős, de építményen belül ez a biztonságos megoldás. Ennek ellenére ha sikerül beszereznünk egy lakókocsiból bontottat, megoldhatja sörhűtési problémánkat. Mivel ezek 20-25 éves gépek, ezer forintban mérve nem is érnek többet. Egy PB palack szettel, amit gázos szakember tud hozzá szakszerűen csatlakoztatni, egy hasznos családtag lesz. A kályha belseje rozsdásodhat, ez rápereg az égőre, az idő eldugíthatja fúvókát, gyújtás elkoszolódhat. Szóval csinálja meg ezeknek a részeknek a tisztítását is. Az elektromos gyújtás működik, akkor van is egy jó gépezetünk.

A sajátom egy Elektrolux ~ 50 literes. Egy kerti, jól szellőző kis szekrénybe van beépítve. A legnagyobb nyári melegben sem áll le a hűtése.  Ha mégis leállna, az az időskori dugulás jele. Igaz ezt is már kétszer kellett fejre állítani egy napra, ami az egyetlen javítási mód, de remélem egy pár évig még elhűtöget.

Beindításkor legyen max. értéken a gáz, hamarabb beindul a rendszer. Segítsünk neki hűteni, az elején tegyünk bele hideg vizes palackokat, a sört már eleve hűtve vegyük a boltba.