Utastájékoztatás BKV módra

 A napijegy természetesen jó dolog, főleg a 24 órás verzió. Csupán a weboldalon lévő tájékoztató kicsit gügye.

Érvényes a feltüntetett kezdő időponttól (hónap, nap, óra, perc) számított 24 órán át, korlátlan számú utazásra Budapest közigazgatási határán belül az 1-299, 900-999, M1, M2, M3, H5, H6, H7, H8, H9 vonalakon, a MÁV meghatározott vonatain, a VOLÁNBUSZ kijelölt elővárosi járatain és munkanapokon a D11, D12, D13 vonalakon. A jegyet ellenőrzéskor fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. A jegy elővételben is megváltható.

Ami lehet, hogy a BKK észjárással rendkívül informatív, de egy egyszerű földi halandó számára egy kalap szar. Az itt megadott rejtjelek értelmezése nem kis feladat. Miután kis gyermek korom óta utaztam villamoson, metrón, földalattin, buszon, és a héven egy pár kód talán érthető, de több milliárd ember számára semmit nem jelent, beleértve az erre tévedőket. 

A villamost és a trolibuszt egyszerűen nem tudom azonosítani, az már lehet, hogy a Moszkvai Közlekedési Vállalat üzemelteti és rubellel kel fizetni rajta. A fogaskerekűt meg szinte szóba sem merem hozni. Talán, ha majd Ópusztaszer lesz a főváros, akkor  ez a szerencsétlen tájékoztató is feltűnik az ebből élőknek:)