Akác a pác?

Az elmúlt ~ kétszáz év nem őshonos erdőtelepítési kisérleteinek legismertebb fája lett az akác. A neten elérhető weboldalak összegyűjtésével sikerült létrehoznom az akacfa.lap.hu linkgyűjteményt. Tudom sok minden kimaradt belőle, lehet hogy nem találtam rá sok fontos dolgokra, információra,  ezt linkajánlás küldésével a tőlem tájékozottabbak remélem pótolni fogják.
 A természetet túlvédők  összehangolt támadást indítanak az akác ellen. Sőt már hivatalosan be is tiltották. Annak ellenére, hogy 1923-ban még az országos fatelepítési akció része volt!  Akkor az akácméz is monnyon le! A magyar emberek jó része ma nem élne, ha az akác nem adott volna nekik munkát és meleget. A síkvidéki telepítése, a másra nem jó területek hasznosításának egyetlen módja. Így egy-egy falu akár önellátó is lehetne fűtési szempontból.
Ami igazán arat az a nyírfa. Sok területen akácot meghaladó sebességgel terjed. A Bükkben Szentlékeken és a Soproni hegységben látványos példákkal találkozhatunk. Természetes ellenségük, a seprűkötés alapanyaggyűjtők mára jócskán megfogyatkoztak.
Szóval az őshonosság erőltetése esetleg a szlávok visszatelepítéséig fokozható. Egyesek vehemenciáját ismerve  addig meg sem állnának.
Addig is szép munka lenne számukra egy új magyar biofőváros felépítése valahol.
Üdv