Metro >>>>> Metropol

A jog szekere ismét kifordított egy követ a megszokott hírvilágból. Igaz, ahol nemzetközileg ismert hölgyet nyugdíjaznak egy tollvonással, holmi marketingcélérdekre hivatkozva, nincs miért csodálkozni.

Az indoklás szerint zavarta a köreiket, hogy egy nyomtatott újság azonos nevet visel velük. Ezen a laza alapon még egy sor cég létét kérdőjelezhetik meg Metróék. Igaz  médianévként a magyar Metró együttes használta, kereskedelmileg pedig a Skála Metró stoppolta le a nevet. Arról a mindennapos tényről nem is beszélve , hogy egy közlekedési rendszer, a metró nevéhez próbálnak ragaszkodni. Adódik a kérdés a metró menetrend ezután jogkövetően bányavasút menetrenddé fog változni?

A Metropol remélem már eléggé távol esik a jogkövetelőzők harcmezejétől, igaz a szállodaipar is használja. Továbbragozni pedig már nem nagyon lehet, mivel a Metropolitan már foglalt mint operaház. Ha esetleg ők is jogharcolnak a név ellen, akkor a híreket énekelni kell majd kárpótlásként a webes Metropolban :)) Igaz már ilyen is volt, eredetileg a kubai rádióban a Guantanamera dallamára énekelték a déli híreket, csak utána lett nemzetközi hírű dal.