Mobil takaréktűzhely a kertben, a rakéta kályha

featured-image-stoves.jpgMivel manapság népszerűbb a hírek címe, mint a tartalma, én is kezdhetem így: Mobil takaréktűzhely a kertben, a rakéta kályha. Ha még neked nincs a legjobb helyen jársz, hogy megismerkedj vele. Már sláger Afrikában, de lehet jövőre itt is. Ott már népmozgalommá szélesedett, hála önkéntes angol mégnemtudósoknak.

Ha úgy terjedne, minta hülyeség, már körbe ért volna Földön a használata. Én sem sorolhatok fel népes csapatot, hogy tőlem lesték el az ötletet.

84809467_2332356020320194_2058835419931344896_n.jpgKedvcsináló legyen ez a kép, amely jól mutatja a használati előnyeit és egy fotóalbum.

campstove2.jpgAz Envirofit cég a kezdetektől fogva elkötelezett fejlesztője a gazdaságos sütő-főző eszközöknek. Egyik alap ötletük turisztikai változata BioLite néven él tovább. Egy típusában  keresztezék egy hőelemmel,  így még egy túrázós mobilos akkumulátortöltőt is kaphatunk hozzá.  De készült kerti parti méretű is. A másik eredeti ötletük, a kétütemű motorok korszerűsítése volt Envirofit Kit néven. Aki tőlem jobb felderítő, utána nézhet, hol tart a dolog. A webarhívumban is kutakodhat, esetleg ír a jelenleg is létező szervezetnek.

20230501_101500_1.jpgHirtelen kovácstűzre volt szükségem, ez is megoldható vele. Kemencézésnél a hamu mindig tartalmaz némi faszenet. Ezt átrostálva, vödörben gyűjtöm. Az égőteret feltöltve, már kész is a kovácstűzhely. Az alsó nyíláson át némi ventilátoros rásegítés azért szükséges. A meghajtás sem gond, ott a  felni tűzhely bográcstartó csőnek a furatai. Egy fél vödör kerítésrögzítő kampó ~ 2 sör alatt el is készült:)

Egy korábbi írás a témában: Rakéta kályha