Április 1 (rém)hírterjesztő ügynökség

A1 - április elseje hírügynökségünk kicsit elmaradt az ilyenkor esedékes hírek szállításával, de egy pár régebbit azért felemlítünk. Így választás idején egy régebbi írás azért mutatja színvonalat:

“Az ellenségeink soha nem fognak nekünk előnyös képet festeni rólunk, ezt magunknak kell megtenni” – ősi sumer mondás:) “

Így alakult ki hogy mindenki kijelent, javasol, szivárogtat szellemi színvonalának magasságában. Az eredmény sokszor eléri a "Ki pisilt a gumicsizmába?" bányatelepi rea lityi bor után só színvonalát.

A só rövid ismertetése: A kemény és tiszteletre méltó bányász csapat asszonyostól a kolónia egyik udvarára lett tömörödve. A felette vezető műútra is felhangzó hangos eszmecsere alapján egy mély tanúságokkal járó történet bontakozott ki:

"A" szomszédasszony megrágalmazta "B" szomszédasszonyt, hogy aljas módon varázsolja a  férjét: mindig belopakodik a spajzukba és belepisil az ura gumicsizmájába. A végkifejlet eljöttét nem vártuk meg, de volt egy sanda gyanúnk: valószínűleg a férj volt, aki rossz ajtót nyitott. De mivel volt gyanúsított, akire esetleg haragudott is, nem igazán törte magát a beismerő vallomással.

Ehhez képest az eladó leány, aki mindig azzal utasítja el a kérőt: Hogy én még szűz vagyok, egyébként is mindig fáj utána a derekam. - maga a népmesei hős:)