Tájékoztatott emberek, az információs társadalom mind csőd

A tájékozott embert minden társadalomban sokra becsülték, a legmagasabb fokozatát a polihisztor jelentette. Nagyon bánom már, hogy a hetvenes évek elején nem készítettem hangfelvételeket az akkor még elevenen emlékező első és második világháborús, ötvenhatos veteránokról. Egészen másképp és másról beszéltek, mint amit most nyomnak le a torkunkon.
A trend jelenleg a tájékoztatott ember, sőt lassan emberiség. A reklámérdekeltség és a politikusok uralta közhangulat a tőke zsebtömése irányába tereli a földet.
A műszaki élet is megtelt a nyugati szemléletű mérnök menedzserekkel, akinek az a jó műszaki megoldás, amitől hízik a bankszámlája, az sem baj ha többször is.
A szoftveralapú vezérlések időzített bombája ketyeg a közellátás felett. Ezt a hasznos cikket is véletlenül talátam a neten, de egy érdekes oldalra is eltévedtem.
 Szó mint szó a közcsömör oda jutott, hgy a foci vbt rengetegen azért nézik, mert 45 percig nincs reklám és nézettségnövelő nyálcsapat helyett felnőtt emberek mutatják meg mire képesek.