1970 - Sólyomkúti kísérlet

Február 28.
Tavaszt érezve nekiveselkedtünk egy Sólyomkúti bontási akciónak, de tél újraindult. Délután még söröztünk egyet a Mátyásban, majd elindultunk a Lencsés-Csókási-elágazás-Sólyomkút útvonalon Barátságkertre. A hó az enyhe szállingózás után egyre erősebben esett. A Barátságkerti házhoz vezető elágazásnál már térdig érő hóban tapostunk. Itt a dózeresek hagytak egy tüzet, amit ápolgatva megvacsoráztunk. A házhoz érve nem tudtunk bejutni, így a tornácon éjszakáztunk. Reggelre -12 fokra hűlt az idő. A nyers tojások úgy megfagytak, hogy meg lehetett őket pucolni, és úgy olvasztottuk ki rántottának. A Szentléleki turistaházig vezető séta a combig érő hóban igen sokáig tartott. Így ez a túra a bontás kezdése helyett inkább ingyenes kalandtúrává vált. A résztvevők: Lord, Helén, Szekrényi J. Gyöngyi L., Dudás I. és jómagam voltak.solyomkut2.jpg


Március 15.

 

A hó még mindig jól tartotta magát. A rántottát a bontóvederben készítettük el. A tevékenységünk a számbajöhető töbrök bejárására szorítkozott. A szárítkozásra az akkor nyílott Mókusodúban került sor. A résztvevők: Lord, Helén, én.


Március 21-22.

 

A Szabolcs által ajánlott helyen végre elkezdtük a bontást. Sikerült kb 4 n mélyre lejutnunk. A résztvevők: Szabolcs, Kukac, Helén, én.


Március 27-30

 

Épp a húsvéti ünnepek voltak. Ennek ellenére a Csókási-barlangban laktunk, mert morc volt az idő. Csak bontottuk és bontottunk ... "Talán be is fogunk jutni!" reménnyel zártuk a tábort. Jelen voltak: Helén, Lord, Samec, Kukac, Nana, Pogácsa, Gúla, Szabolcs, Szekrényi én.


Április 3-4-5.

 

Reggel még a városban is hó. Itt meg főleg. Alvás megint a Csókásban. Két szükület átbontása után ismét agyagfal állta az utunkat. Pihenésként a Csókási viznyelő mögötti töbörben az általunk Mesebelinek nevezett barlangot néztük meg. Jelen voltak: Helén, Lord, Samec, Kukac, Nana, Pogácsa, Csorba, Szabolcs, Szekrényi, Vodala Gabi, én.


Április 30. - május 3.

 

A bontásba beszereltünk egy hágcsót és telefont, mivel már nem hallatszott ki a hang. A munka nem túl sok eredménnyel járt mivel a kis teremben nem leltük meg a továbbvezető utat. Az utolsó nap kiszereltünk, rendbetettük a tábor környékét, és elmentünk haza. Jelen voltak: Helén, Lord, Palitz Noémi, Szekrényi, Pogi, Csorba, Nana, én. Május végén még egyszer kimentünk, de ezzel véget ért a nagy kísérlet. Zárásul készült még egy vázlatrajz is.

Továbblépés >>>>>