Képek és a blog

 A blog felület kezelése az adminban és a segítségben leírtak alapján a lazább képzettségű grafománok számára is jól érthető. Szerintem a képek jól kiegészítik az irományokat, de formátumukkal érdemes egy kicsit foglalkozni. A blogbejegyzést érdekessé teszi egy bélyegkép, amely megadja a beköszöntő méretét is.

A < !-- more-- > parancs a forráskódban lehetőséget ad egy célszerű megoldásra. Bíznunk kell magunkban annyira, hogy pár sorban is fel tudjuk kelteni a figyelmet oly mértékben, hogy a tovább opciót válasszák a delikvensek, így nem kell majd akkus fúrógéppel tekergetni a blogunkat a következő bejegyzésekhez.

A képek szerkesztésére sok jó dolog áll rendelkezésünkre: egy bővebb Picassa mese, amelyet érdemes elolvasni, vagy egyedi netes képméretező. Természetesen művészi képszerkesztésre ott a gimp. De  ha egyetlen célunk képek méretezése, a Web Album Generátort ajánlom.

  • állítható a bélyegkép és a nagyobb kép mérete
  • nem változtatja meg lényegesen a kép nevét
  • egy sima intézőben ki lehet őket válogatni
  • /blog könyvtárba gyűjtve tárolhatjuk

Akkor már nincs más feladatom, mint jöjjön a példa: háttérképek és a teljes oldal. és a képméretek, amelyeket rosszul megválasztva ehetetlenné tehetjük a blogunkat.

a kép születésekor : 1 441 KB Megnyitás
képernyő méretben : 183 KB Megnyitás
album méretben : 83 KB Megnyitás
átlagos méretben : 35 KB Megnyitás

A blogban illő méretben


És elrettentésként, ahogy egyesek szokták: