Az állam - a társadalmi fejlődés maradványa

Már Platon is sok szempontból igyekezett az állam fogalmát körbejárni.  A közösbe adott jog a társadalmi erő alapja, eredete a törzsi társadalomig vezethető vissza. A beadás jobb helyeken önkéntes volt, de többnyire erőszakos begyűjtésről beszélhetünk. A hét vezér legyengítése után mi is többnyire változó minőségű királyságá váltunk. Majd több lépcsőben törekedtünk a cserére és ide jutottunk. A demokrácia alapelvét, hogy néha nem minket választanak, sokan nem értik, pánikmantrában skandálják, hogy mi akarunk ülni a kormányhintalóra. Doberdóból hazatért Nagyapám szerint: Az a pánik, amelyik évek óta tart, egyszerű közéleti hülyeség.   Ha kormány már Ópusztaszeren ülésezne, egy napirend előtti felszólalással erdményesebben tudna érvelni.. Aki meg nem ért egyet, kirohanhatna kukoricát kapálni, ezzel a környékbeli mezőgazdaság is felvirágozna.

De mindehhez az kellene, hogy mi a nép tartsunk népszavazást a minket érintő témákban. Mi a vidék váltsuk le Budapestet, hiszen semmit sem oldanak meg, legyen új fővárosunk.


 A hadsereg újraépítését a bercsényi huszárok oldanák meg a legsikeresebben -  igaz az új csapatnóta egy bevonulási induló  :) -