Köszönj őseidnek!

A mindenkori hatalmi marketing fáradtságot nem ismerve igyekszik magát léted kizárólagos letéteményesének feltüntetni. Sőt a szemtelenebbek ezt még a múltra is igyekeznek kiterjeszteni.
Pedig akiknek igazán köszönhetsz, az egy a múltból elővezető élő lánc, aminek te fityegsz a végén. Sok nép legnagyobb áldása a mai napig így hangzik: soha ne írják ki családod nevét népünk nevei közül.
Talán ezek a télközepi napok a legalkalmasabbak hogy belegondolj, kik őrizték a család tüzét 100, 1000, 10000 évvel ezelőtt. Rakj tüzet, vagy gyújts gyertyát és a fénybe meredve adj hálát neki, akik azokban a nehéz időkben is gyermekekről gondoskodó emberek voltak. Így már bátrabban látod át a mai hatalom csápjait, amely csak maga fényére ügyel, és fényét velünk táplálja.
Ebből az aspektusból tekintve már az élet, halál, feltámadás marketing hármas is új megvilágítást kap:
hogy élsz, az a szüleid feltámadása,
a te feltámadásod, gyermeked születése
a halál meg a te tulajdonod. Így már érthetőbb az a hit, hogy vannak akik sohasem támadnak fel, tkp akiknek nem születnek gyermekei.

nagyapa1.jpgNagyapáink az első világháborús lövészárkokban megvásárolták azt a jogunkat, hogy megvonjuk a beteges, mániákus tiszteletet a múlt minden közszereplője, vallása, szentje, ereklyéje iránt!