Rejtő Jenő bácsi velünk van

ludas101.jpgA nagyító jellel lehet növelni a képméretet, de van más lehetőség is. ludas103.jpgludas_105.jpgA kedves olvasó közönség  segítése céljából tettem fel ezt  a pár képet. A netes felület adta lehetőségekkel ez a betűméret elérhető, sőt a címlapkép  A4 méretben nyomtatható minőségű. 

Az ide vonatkozó rikkancs vicc :  - Ludas a Matyi!  Ludas a Matyi!  Üdv!

Az Esti Hírlap volt a rikkancsok kedvence. Egy vicc is volt a terjesztéséről:
 Esti, az Esti!  Esti, az Esti!   Esti, az Esti!    Óriási szenzáció, 12 becsapott ember!!!!
Dolgozó odamegy, vesz egyet és vadul lapozza. Rikkancs tovább:
Itt az Esti, az Esti! Óriási szenzáció, 13 becsapott ember!!!! .... és így tovább:)

A MEK Rejtő listája nem tudom mennyire teljes, de akit érdekel töltse le magának, mert a jogvitézek kardja messzire ér. Ki tudja milyen indokkal radíroznak bele megint. Egy pár csemege a harci trófeákból: József kontra Rejtő, indul a bakterház. Én könnyen beszélek, mind megvan nyomtatásban, némelyik rongyosra forgatva, de az új nemzedék már csak hülyén néz rád, mint a Hofi viccben a gyerek a Ki volt Petőfi? kérdésre.
Az interaktív táblák árán, jogtisztán degeszre lehetne tömni a MEKet. Igaz monitoron regényt olvasni nem egy túl nagy élvezet, én is csak barátom hajónaplóit szoktam.
 Vucli Tóbiás, az önműködő, Marconi féle villamosjegy feltalálója és egyébb nagyszerű emberekről honnan szerezhetnénk tudomást. Amely találmány nem más mint mint a mobilos parkolójegyváltás, ami ezek szerint szintén magyar találmány.
Vagy a dilemák érthető magyarázatairól.
Pl: Ha egy diplomata felmászik az utcai lámpára, elviszik a mentők. Ha egy villanyszerelő teszi, semmi baj. Ha ugyanez a villanyszerelő jegyzéket nyújt át egy nagyhatalomnak, nyomban beszállítják. Mind a jegyzék átadása, mind a lámpaoszlopra mászás lehet teljesen normális és szükségszerű cselekedet, és lehet komoly kórtünet.
Esetleg egy meggyőző politikai programbeszédről:
"Tudom én jól, az a baja a világnak, hogy nem tehénpásztorok kormányozzák. Ha én valamikor miniszter leszek, mindent a visszájára fordítok. A csősztől elveszem a bunkósbotot. A pofonokat végképp eltiltom. Aki vét a törvény ellen, felpofoztatom a bakterrel. ..."
A net butít és nyomorba dönt, csak idő kérdése, hogy magad is rágyere.