Önkéntesek a neten is - az élet sói

A társadalmi feladatok egy részét jelenleg is önkéntesek látják el. Munkájuk a leggazdagabb országokban sem nélkülözhető.  A Vöröskereszt Nobel díjjal is elismert tevékenységén kívül még sok önkéntes tömörülés is tartozik az életmentők népes táborába. 1999 végén Ausztriában 4874 tűzoltóság működött, közülük 4555 önkéntes, 6 hivatásos és 313 ipari, és egyik sem kötelező szolgálat, de a légi brigádok is kemény magot alkotnak.
Az idézet példákkal egy célom van, utalni rá mit bír az önkéntes: láthatóan mindent.
Többnyire erős szakirányú felelősséggel, kitartással végzik feladatukat.
A számítástechnika éa net terjedésével új rétege tünt fel a csapatnak, az önkéntes fejlesztők, a linuxtól a gimpig sok mindent köszönhetünk nekik. De az általuk fejleszett és a pénznagyok által felvásárolt ötleteiknek is sokat köszönhetünk.
 Egy jól megálmodott online szerkesztőség is csodákra képes, az akkor kibontott zászlaja ma is vígan lobog, igaz már más hajón. A népessé duzzadó szerkesztői tábor az egyik legnagyobb szervezett közössége a netnek. Jószándékú segítőink és kritikusaink előtt dolgozni érdekes feladat.
Örökké aktuális jelmondatunk:"Ne légy heves, bár munkádon más keres; Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes."