A letöltés története

A tömeges másolás egyidős az emberiséggel a kőeszközöktől a fegyvereken át az ékszerekig széles a skála. Az internet és a számítástechnika mai világ másolási alapja. A letöltések több vihart kavarnak, mint a föld gömböjű, vagy lapos volta annak idején. Igaz sokan ma sem értik miért nem folyik ki a kútból a víz, amikor a másik oldalra fordul.
Pedig a valóság sokkal siralmasabb: mértékadó netkocsmai szakértők szerint a letöltési bázisok alapanyagának csak 20 százalékát lehetne pénzért megvásárolni, a többi egyszerűen közkincs, amit megmentenek az utókor számára. Igazándiból a háborús Pesten, az utcán fekvő döglött lóra hasonlít a dolog, ahol sorba jönnek a delikvensek:

  • a szerény - vág magának egy kicsit
  • a bajtársias - visz a házmesternek is
  • a családias - visz a rokonoknak is
  • a talicskás - visz egy első combot cserélni valamire
  • a rugalmas - elkeríti a két hátsó combot és aranyért méri a nagyságáknak.

A szervezet információ átmentésnek nyoma sincs a jelenlegi államok stratégiájában. Az említett nyolvan százalék minden témában hiányzik. Nekem még vannak könyveim ahol meg tudom nézni a monitorfejlődés állomásait, de ugyanez a listát a neten fellelni reménytelen kisérlet.
De nézzünk vissza, hogyan fejlődött a sajátcélú letölés az idők folyamán.
Volt a könyv, a tisztán optikai olvasóval élvezhető dolog, amelyet a rómaiak szerint lopni nem szégyen.
Az első, amit haza lehetett vinni, de komoly hardvert igényelt a meghalgatása,a hanglemez volt. Sok- sok idő elteltével tömegesen elérhetővé vált a magnetofon, mint a hangrögzítés eszköze  >>>>>
Hamarosan követte a video is mint a képrögzítés eszköze >>>>>

Címkék: letöltés