Szállítóanyag - csomagolóanyag

A felvetett páros tulajdonképpen szeméthalmaink létrehozója, azaz ajándék a mi pénzünkből nekünk. A többször felhasználható csapat: konténer, raklap, tartály nem is indul ezen a bajnokságon. A tartós fogyasztási cikkek csomagolása éves szinten családonként nem túl jelentős. Ami tölti a kukákat, az a mindennapi betevőnk kíséretében kerül a tulajdonunkba. 


 A tejeskandli, a hálószatyor, a kosár, netalántán a batyu magában hordozta a környezetvédelmet. Sokszor évtizedekig használták őket. DE jött a váltás, folyékony lett a mosópor, a mosogatószer, a demizsont leváltotta a PET, a sörösüveget a doboz, így igen hamar nevezéktani kánaán zúdult ránk csomagolóanyag üggyé dagasztva az egész világot. A betétdíj olyan érthetetlen fogalom lett, mint a Marx-Engels páros, kerülik is rendesen ahol csak lehet.


Egy kedves cikk részlete  a Mixonline kínálatából:  Csapolt mosószer

Huszonhétezer kw/óra megspórolt energia, 2484 köbméter ki nem bocsátott széngáz, 4458 köbméter el nem fogyasztott víz, 18.579 fel nem használt műanyag palack. Ezek az adatok bizonyítják a nagy sikerű "csapolt mosószer" sikerét Lazio tartományban. Az olasz fővárosban és környékén 12 bevásárlóközpontban 1 euróért vásárolhatják a vevők a folyékony mosószert kimérve. A vevők a magukkal hozott műanyagtartályba töltik a mosószert, így megspórolják az újabb és újabb flakonok költségét. A mosószer ára emiatt jóval alacsonyabb, mint az előre csomagolt társaiké, nem beszélve a víz és energiatakarékosságról. A kezdeményezés április óta nagy sikerrel működik főváros szerte, ezért további harminc bevásárlóközpontban és szupermarketben kívánják bevezetni a tartályból vásárolható mosószer árusítását.

Lehet matek példákat szerkeszteni, az öblítő, mosogatószer, sampon, és egyéb témákban.

A teaivás és a komposztálás már csak ráadás:)