Mi fizetjük az ÁFÁT

Hofi Géza bácsi is csak bólogathat az égi kabaréfelhőből: ti bizony! Lévén az államról szó, az árát is méghozzá eléggé vastagon. Az állami, önkormányzati hivatalnok feladata: költekezik a mi pénzünkből, (reméljük) nekünk. A gyakorlat azonban gyakran úgy látszik, hogy az isten pénzéből, heccből és csak úgy kényekedve. Mivel trianon óta Pest felé lejt az ország, mondaná nagyapám, lassan már sísánc ívben dők oda a lé. És fizetett és önkéntes kerékkötők verik a mellüket, hogyan tudják ezt a költést megnehezíteni és megdrágítani.

Mivel nincsennek már vidéki gyárosok és földesurak, akik küzdenének a vidék élhetőbbé tételévé, javasolnám licitre tenni a beruházási tételeket. Valahogy így:

- Elkerülő út 20 kilométer Pestnek. Először .... másodszor ..... harmadszor, kalapács pestnek nem kell, Csorna viheti 1. 2.  - visszük is :)

- Híd 600 méter Pestnek. Először .... másodszor ..... harmadszor, kalapács pestnek nem kell, Tokaj viheti 1. 2.  - visszük is :)

A vízfejépítés nem kötelező, mivel valós méretbe is belefér a feladat megoldásához szükséges ész, ez a közhivatalok méretére is igaz.