Szelek hegye és a hegyek szele

gopr.jpgA hegyekbe azért kell menni, mert ott vannak és mindenütt szépek. Mi is amikor tehettük mentünk.  Ugyan többnyire a föld alá is benézegettünk, hátha találunk valamit. Így elmondhatom, tudom, merről fúj a szél, milyen a derékig érő hó és hogy nincsenek kísértetek a föld alatt, maximum barlangkutatók. Földönkívüliek is csak akkor, ha én is ott vagyok :)  A hegyimentő helikopter is életem része volt, sajnos az is hozzá tartozik, hogy épp akkor ment a vámért. Amelyet a hegyek szednek közülünk, ha olyat dobnak a kockájukkal. Soha nem tudjuk mikor kerülünk fel mi is az oldalára.

Egy blogírási hosszú történet vezetett el a hegyek világában történt eseményhez, amelyből később film is készült. Ezen felbátorodva én is elővezetek egy pár gondolatot. Tudatosan nem végezetem gondos műszaki felderítő munkát a témában. Ha az újságírásban ez ma már természetes, akkor egy újságolvasó is megengedheti magának.

A hadi-karhatalmi irányítás régi álma a tömeg hatástalanítás. A hanggal előrehaladott kísérleteket folytattak valószínűleg mindkét oldalon. De a mai mikrohullámú melegítő készülékeinket nézve más frekvenciák is sorra kerülhettek.

Annak idején pácéltörő ágyúknál és talán tankokon is rendszeresítettek egy nagy infra reflektort. Ez éjszakai célkeresésre szolgáló ötlet volt. Ma már értelmetlen, de akkor is az volt, ha az ellenség feltett egy infra szűrő szemüveget. Emberre irányítva az infravörös fény meleget fejleszt, ezt légymászkálás szerűen lehetett érzékelni. Innen ered az a levezetés, hogy emberek befolyásolhatóak a testükben fejlesztett hővel. Ennek megfelelő szabályozásával kiváló karhatalmi eszközzé léphet elő.  Esetenként a nagy szakmai értékű tömegek visszaterelésére a munka világába is kecsegtető megoldás.

Ezekre a kísérletere a helikopter ideális eszköz, jóvágású vagány pilótákkal, akik alig várnak valami értelmes bevetésre.   Első próbálkozás a témában az amerikai marhasütögetés volt, ami többnyire elpárologtatás szintjén valósult meg. Finomabb megoldásra leletek az oroszok. Már használták a  lopakodó helikoptert, ami szinte zajtalanul képes megközelíteni célpontját, így ez lett a narancssárga fényt sugárzó ufo. Ők már egészben meg tudták sütni a szarvasokat, a sámánista nép meg áldotta érte az isteneiket, úgy is unták már a konzerveket. Ebbe a képbe úszott bele egy kemény túracsapat, akiket unalmukban felvettek a listára. Az elsők kicsit sokat kaptak, azok voltak az első halottak. De a többieket is esztelen menekülésre késztették és néha adtak nekik egy kis meleget, majd lassan letekerték a potmétereket és elhúztak.

 

Címkék: , helikopter, hegyek