A cél alsó széle közepe - Tűz!

100_4441.jpgA hadseregben mondták annak idején lőgyakorlaton, hogy a helyes célzási pozíció a tábla fekete körének alsó széle, közepe:) A lövöldözést mellőzve itt ma természetesen a tűzről lesz szó, ami az ember barátja és a teával karöltve több embert mentett meg, mint a modern orvostudomány fennállása óta. Ha van ott és akkor amikor szükségünk van rá, akkor igazi telitalálat.

 A fával működőkre most nem térek ki, de a favágás eszközeit soha ne felejtsük otthon, a  Gurkha kukritól a kis baltáig sok minden alkalmas erre a célra. Az ősi tűzgödörtől elindulva eszközök széles hada álla rendelkezésünkre.

A világ ezt felismerve, gondosan kifejlesztett eszközök hadával sietett a tűzrakók segítségére. Bezin, alkohol és néhol gáz szolgál fűtőanyagul. A benzin sok helyen elérhető és van egy szögletes gépezet, ami már sokat bizonyított. Az alkohol is ég, ezt nálunk a denszesz főző reprezentálja. De svéd előnévvel nemzetközileg is ismert. Egy magyar kanálgéppel maga a komfort. A gázzal működőkre most nem  áldozok időt, mert csak egyszer használatos és után töltött palackokkal működik, így teljesítménye korlátozott.

Címkék: humor, tűz, tea