Kiskatona - Szép napot! - és a pasi:)

 Valójában még a szakmai nyelvhasználat is állandóan változik, de a mindennapi élet is gyakran hoz új kifejezéseket.

Az első ami annak idején igen sérelmeztünk a kiskatona szó volt. Igaz mi voltunk a Kisherceg katonái, de ettől még normálisnak tűnő a növekedésen már túlért emberek voltunk. A kiskatona az lenne, akinek az óvodában ez a jele, vagy a papáját Katonának hívják:) 

A köszönés is megért egynéhány változást: csao, szia, hello - csak egy pár a listából. Amire mégis felkapja az ember a fejét az a: Szép napot! - és társai. Jó napot! - már nem is jó, pedig a jóval kezdődő köszönés az igazi. Ugyan a bányákat bezárták, de kicsit hülyén nézne ki a: Szép szerencsét! - felirat és köszönés. De a billentyűharcos nemzedéket ez már nem igazán zavarja.

A nőkből csajok lettek és ráadásul magas szellemi fennköltségükben a férfinépet is próbálják lepasizni. Ugyan finnugor testvéreinknél a Pasi igen férfias eszköz, de nem innen vették az ötletet. Inkább a "Palira vehető" ősi magyar kifejezésre vezethető vissza. A 2-sel kezdődő agyak tekervényeiben egy ilyen lehetőség mentén hajtogatható lény kitenyésztése, idomítása villany fel férfiideálként.