Rádió kontra MÁV - Ecseren még megvolt

A két kalauz Ecseren leszállt, hogy az ívben fekvő állomást rendesen végigláthassák a menesztéshez, amikor a vonat egyszer csak elindult - szólt az igaz hír hír. Lepsény ismétli önmagát, igaz ma már ezen sírni kellene. Ugyan ma a könyvtárban nem volt illetékes a témában, de nagyon valószínű, hogy a máv (czupa kisbetűvel:) még nem ért el a fejlődés ama ördögien magas szintjére, hogy a kalauz rádión tudjon társalogni a mozdonyvezetővel.

Valószínű, hogy nem telik rá. Sokba kerül a szép székház, meg a gumikerekes járműflotta lízing:)  Baross Gabi bácsi a hajat leenné a fejükről az illetékeseknek a másnapi eligazításon. De itt minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyhok elégedve. Csak abba nem gondol bele senki, hogy lehetne ettől nagyobb baj is, amikor igen jól hangzana: Az állj meg bazd meg! - a mozdony vezetőállás hangszóróján.

A német vasút  legfeleslegesebb balesete is egy ilyen beszólás hiányában következett be. Ugyan ott még az is rátett egy lapáttal, hogy a vészfék használatot sem oktatták rendesen. 

Címkék: rádió, magyar, máv