A fegyver is csak egy szakmai szerszám

Szivlapat.jpgA fegyver is csak egy szakmai szerszám, de néha a szerszámok is fegyverré válhatnak. Az élet szerencsére megkímélt attól, hogy fegyvermániás legyek. Közelharcnál a szívlapát és a porraloltó mind a mai napig felülmúlhatatlanul a legeredményesebb eszköz. Igaz a szívlapát lassan bemutatásra szorul, de akit hátba takarnak vele az azonnal kifogy az agresszív ötletekből. A porraloltó mértékadó tengerészek szerint a leghatásosabb kocsmaürítő eszköznek bizonyult vadabb estéken. Ráadásul olcsóbb volt, minta kikötői rendőrség beavatkozása.

Az Leatherman univerzális fogó méltatása közben megemlékeztem a kisbaltáról is: A fogó azóta is meg van, mentett már meg szalonnasütést, lévén ez volt az egyetlen kés a népes csapatban. De villanyszerelőként is sokat használtam. Egy létra tetején kész szerszámraktár: csőtágító, csípőfogó, dobozkivágó, vezeték blankoló, stb. A kis(fejsze)balta mellett eddig a legkonfortosabb eszköz amivel találkoztam. Az eredeti amerikai sárganyelű univerzális saruzó fogót is valami hasonló elme fejlesztette ki, M5-ig vágta csavart stb.

Akkor még a fene sem gondolta, hogy kis(fejsze)balta nagyobb vihart kavar mint az U–2 kémrepülőgép. aminek szintén csere lett a vége. Így azt hiszem a méltatásával várok egy kicsit, remélve, hogy nem nyilvánítják fegyvernek, mert akkor már +18 a téma.

Címkék: internet, konteó