Nevünk védelmében

Családnevünk előre írása a magyar hagyományok egyik legszebb ékköve, igazi hungarikum! Vezetéknévként is meghatározhatjuk és mivel okmányainkban is így szerepel, senkinek nincs joga ezt a sorrendet megváltoztatni. Az olimpián a himnusz miatti tiltakozás mellett a magyar névért is illet volna kiállni az illetékeseknek.

Bölcs őseink már több tízezer éve tudták, hogy lesz  osztálynévsor és telefonkönyv. Sőt táltosaink látták előre a számítógépet és azt is hogy ott is könnyebb lesz a névsorok összeállítása. Valamint betiltják a személyi számot és megint a nevünk kerül előtérbe:) Ugyan ott a buták nyelve, az angol lett a mérvadó és aki nem figyel oda az a fasz l' bukón máris János Pihent néven lesz regisztrálva. 

Egy kis folt a -né végződés aminek az eredete a nesze ige rövid alakjából ered: Az após a lány kiadásnál a ceremónia végén így szólt: Pihent János ne! Mivel nálunk a feleségre nem tetováltak birtokjelet, így e történelmi pillanat előtt nehéz volt dokumentálnia vételt: ugyan mondta a feleség hogy ő a Pihent Jánosé. Hamarosan kialakult a kettőből a Pihent Jánosné. Amiből ered, hogy rengeteg női név a magyarban -né végződésű:)

Lassan majd ez is elhal, mint a cseheknél az -ova, amely ellen már kampányolnak is.