Személyi igazolvány

 mav2.jpgA mai személyi igazolvány és általában az anyakönyvezés egy alapos tanulmány alapján szép múltra tekint vissza. Az idő megőrizte számomra a nagyapám vasúti igazolványát. Így személyes visszatekintésem van egy mai mércével is tökéletesnek mondható igazolványra. Talán erről mintázták a jelenlegi

plasztiklapocskánkat is.

mav1.jpgEgy közbenső verziót Bródy is megénekelt, amely eddig a legtöbbet tudott rólunk. Az alapadatainkon kívül tudta az iskolai végzettségünket, a munkahelyeinket, a lakhelyeinket, a házastársunkat, ismerte a gyerekeinket és születésnapjukat. Talán egyedül az anyósunk hiányzott belőle már akinek:) Haladt a világgal is, egy öntapadós címkével szerepelt benne a személyi számunk is ami maga a tökély, amikor bevezették irigyelt minket a világ, mint az akkori OMSZ-ért.  És végre volt egy azonosító adat, amit könnyű volt megjegyezni. Csupán az évszámot kellet volna 4 számjegyre kiegészíteni, ami a mai informatikában már nem gond.

anyakonyv1.jpgHaladás ürügyén visszatértek a gyökerek a gyökerekhez mondaná Brachfeld Siegfried ha a kezébe kerülne a mi kis plasztik lapocskánk. Hogy mit nem tud, az most hadd ne soroljam, de ennyi évvel a holdra szállás után a születéséhez még mindig szükséges az ősi alkatú születési anyakönyvi kivonat.  A rajta szereplő képekről pedig jobb nem is beszélni. Ha megmutatod egy gyengébb idegzetű embernek, akkor úgy nyilatkozik, mint az egyszeri mozdonyvezető a Szondy teszt képekről: Kedves doktornő, én ezekkel egy utcában sem laknék, nemhogy szimpatikust találjak közöttük.