Blog suszter - képek beillesztése

képekre vonatkozó bejegyzésem megadja, hogyan juthatunk blogba illő képekhez viszonylag egyszerűen. Ha egy darab képet illesztünk a blogba, van egy képbeillesztő ikon, az admin csíkban, amivel a feladat egyszerűen megoldható.

Ha albumszerűen több képet akarunk bemutatni, mint a háttérképeimnél, akkor először egy táblázatot célszerű készíteni, amibe beillesszük a bélyegképeket és a hozzájuk tartozó feliratokat is. A táblázat szélességét 100 pixelben érdemes megadni. A táblázat akkor fog helyesen megjelenni, ha képekkel feltöltve sem lesz szélesebb, mint a blog írott felületének megjelenési szélessége!

A képek Webalbum Generátoros szerkesztésénél a large méretet érdemes választani, bélyegkép 140x105 pixel, nagy kép 800X 600 pixel, de ki-ki maga vágya szerint más méretet is választhat. Igaz az álló képeket kisebbre veszi, de így esztétikussabb is.

Kemence télen Szélkolomp Szellemszemek

 De készíthetünk terjedelmesebb albumot is, ha már így belejöttünk.

Kis fenyő  Etető Étterem 1 Étterem 2

Mivel rendelkezünk a nagyobb képekkel is, a képekre klikkelve előhozhatjuk. Csupán a linkbeillesztő ikont kell használnunk hozzá.

Ha még ettől is több képet akarunk bemutatni, akkor a Picasa webes felületét vegyük igénybe, ahol a képek akár utólag is feliratozhatóak.