Bogrács a füst jegyében :)

történelmi előzmények sorozatába beillő eseményen vettünk részt. Timi szerkesztőtársunk szervezésében januári bográcspartit tartottunk Rákoskerten. A kezdet zökkenőkön, a tűzgyújtás, fa lenni-vagy nem lenni, sikeresen túljutva hamarosan beindult a bogrács önálló élete: vígan rotyogott a finom vörösboros pörkölt. A fontos segédanyagok a krumpli és a forralt bor a gáztűzhelyen formálódott a fogyasztásra alkalmas színvonalra. Az időjárásálló társaság jó kedéllyel tűrte a füstöt, hideget. A forraltbor jegyében az idő meglehetősen jól és vidáman telt. Enyhe szürkületben került sor a zsűrizésre, ami a csodálatos sertéspörkölt krumplival elfogyasztása volt. A fa kissé nedves volt, így a szibériai lazacfüstölők küldöttségnek is kiadhattuk volna magunkat hazafelé:) Mindez videón felidézve a kulinális világ jóvoltából.